StartpaginaProgrammaActiviteitenExposantenFilm en FotoSponsorenVorige FestivalsContact

Algemeen:

Startpagina

Laatste nieuws!

In de media

Historie

Achtergrond Kleurrijkkanaal

Route

Vaarroute

Contact

Interessante links

Gastenboek

Buienradar

Copyright

Deelname workshops en activiteiten op eigen risico

Het festival is een initiatief van de Stichting Atelier de Ruimte, oftewel beeldend kunstenaar Laurens Boersma. De stichting heeft als doel de promotie en ontwikkeling van de beeldende kunsten in Noord-Nederland. Deze stichting verzorgt ondermeer cursussen schilderen in de stad Groningen en in Annerveenschekanaal, organiseert schilderweken in Spanje en Frankrijk en schilderweekenden in de natuur in Noord-Nederland.

Daarnaast wordt aandacht geschonken aan allerlei expressievormen zoals muziek, taal , mode en beweging. Tijdens het festival worden workshops, tentoonstellingen, museabezoek, excursies, netwerkbijeenkomsten en activiteitenmiddagen georganiseerd.
Als extra publiekstrekker zullen rondvaarten door de kanalen worden georganiseerd.

De organisatie van het festival stelt zich ten doel om bewoners, ondernemers, recreanten en bezoekers op een bijzondere wijze met elkaar in contact te brengen en ‘meetings of minds’ te stimuleren. Het dorp en de regio van Annerveenschekanaal bieden een inspirerende omgeving voor mensen die van natuur, kunst en cultuur houden. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd als een ‘event’ van formaat, zodat deze bijzondere locatie gaat fungeren als ‘hotspot’ voor kunstzinnige en culturele activiteiten. Veel kunstenaars hebben de plek al ontdekt en zich gevestigd in deze omgeving. Voor creatieve en innovatieve ondernemers biedt deze locatie tal van mogelijkheden. Met name dankzij de ontsluiting van de vaarverbinding ontstaan nieuwe mogelijkheden op het gebied van recreatie en toerisme. Voor bezinningstoerisme heeft dit gebied unieke kansen.

Annerveenschekanaal is een goed voorbeeld van vitaal platteland en zal naar verwachting uitgroeien tot een belangrijke vestigingsplaats voor de creatieve bedrijvigheid. Het dorp biedt een gastvrije en unieke woon-, werk- en leefomgeving.