StartpaginaProgrammaActiviteitenExposantenFilm en FotoSponsorenVorige FestivalsContact

Exposanten:

Martien Tempelman

Kerstin Kramer

Erna Kroezen

Maria Stratmann

Frits Meijering

Ina Jelies

Algemeen:

Startpagina

Laatste nieuws!

In de media

Historie

Achtergrond Kleurrijkkanaal

Route

Vaarroute

Contact

Interessante links

Gastenboek

Buienradar

Copyright

Deelname workshops en activiteiten op eigen risico

Het tekenen en schilderen, net als bij zovelen, is iets wat er vaak wel was maar niet tot zijn recht kwam. Dan weer een poosje wel en dan weer een poosje niet.
Ook nu nog is het vaak worstelen met de tijd. De zorg voor het gezin (en beestenboel) gaat nog boven alles en neemt veel tijd in beslag.

Na cursussen gevolgd te hebben bij o.a. Laurens Boersma en Joke Koenraads, (AKE te Emmen) maar ook door het volgen van de basisopleiding van de Klassieke Academie ben ik toegelaten tot de vakopleiding van deze Academie. Mijn doel is de techniek en principes beter te leren beheersen en ook het kijken en zien te ontwikkelen.

Mijn handschrift kun je in de meeste tekeningen en schilderijen wel al terugvinden. Wat grof, expressief met de nodige sfeer/emotie, alhoewel ik de verfijning ook niet uit de weg ga.
Iemand zei dat ze het verhalend vond. Of dit zo is weet ik niet. Ik weet wel dat er altijd veel in mijn hoofd afspeelt tijdens het tekenen/schilderen. Hoewel ik nog moeilijk kan beoordelen of iets goed of niet goed is gebeurt er gelukkig tijdens het tekenen en schilderen iets vanuit mijzelf wat mijn tekeningen zijn persoonlijkheid geeft.

Stijlen die mij aanspreken zijn fauvisme, kubisme, o.a. te vinden bij de Duitse schilders, maar ook de Ploeg schilders en de schilders van de Haagse school spreken mij aan. Mijn leven lang heb ik in Drenthe gewoond. Ben zeker onder invloed van de kei. Zowel hier in Drenthe als in Slowakije, ons vakantieland, zijn veel keien te vinden. Een onderwerp die hopelijk een vervolg krijgt. Ook de hoeveelheid vormen, o.a. bollen, en de herhaling van vormen hebben mijn belangstelling. Ook de mens heeft mijn aandacht. Tijdens de opleiding begonnen met het tekenen van portretten een moeilijk onderwerp maar zeer leuk om te doen.