StartpaginaProgrammaActiviteitenExposantenFilm en FotoSponsorenVorige FestivalsContact

Algemeen:

Startpagina

Laatste nieuws!

In de media

Historie

Achtergrond Kleurrijkkanaal

Route

Vaarroute

Contact

Interessante links

Gastenboek

Buienradar

Copyright

Deelname workshops en activiteiten op eigen risico

Kleurrijkkanaal met Portretworkshop en Zomeracademie.

Kunst en Cultuurfestival Kleurrijkkanaal beleeft in 2013 haar 5e uitvoering. Het festival vindt in dit lustrumjaar op 2 locaties plaats, namelijk in Lindern, Duitsland en in Annerveenschekanaal. Kleurrijkkanaal staat dit jaar in het teken van een internationale uitwisseling van kunstenaars en wordt ondersteund met een subsidie van het EDR Bureau dat grensoverschrijdende projecten mogelijk maakt. De organisatie is in handen van Stichting Atelier de Ruimte.

Op 8 en 9 juni werd een succesvolle start gemaakt in Duitsland. Het festival krijgt nu in september haar vervolg in Annerveenschekanaal.

In het weekend van 21 en 22 september vindt een openbare Portretschilderworkshop plaats met medewerking van 2 Duitse kunstenaars uit Lindern, Maria Stratmann en Jutta Gerdes. In deze workshop worden levende modellen geportreteerd in een schildersessie op zaterdag 21 september vanaf 10:00 uur. Bij mooi weer wordt er buiten gewerkt, bij slecht weer binnen en in beide gevallen is publiek van harte welkom. Inmiddels hebben de eerste deelnemers zich opgegeven.

Op zondag 22 september worden de resultaten geexposeerd. Hier omheen is een programma met live muziek en theater. Deelname staat open voor iedereen die een penseel kan vasthouden. Er kunnen maximaal 25 mensen meedoen. De workshop is inclusief alle schildermaterialen en een warme lunch. Er wordt wel een kleine eigen bijdrage gevraagd van € 15. Toelating geschiedt op volgorde van aanmelding. De organisatie is nog op zoek naar mensen die model willen zitten.

Op 4 september start de Kleurrijkkanaal Zomeracademie in het monumentale Grevijlinkhuis. Vanaf die dag wordt er tot en met 30 oktober elke woensdagmiddag van 14:00-16:00 uur een gevarieerd programma Kunst en Cultuur aangeboden waarbij het mogelijk is zelf te komen tekenen en schilderen onder begeleiding van een professionele kunstenaar. Kleurrijkkanaal Zomeracademie is onderdeel van het Gekleurd Grijs programma van de Provincie Drenthe. Hierbij worden ouderen uitgenodigd actief deel te nemen aan een kunst en cultuurprogramma. Maar ook jongeren zijn van harte welkom in de Academie.

Meer informatie over de zomeracademie en het programma op 21 en 22 september vind je op www.kleurrijkkanaal.nl.
De aanmelding kan via » info@atelierderuimte.nl of op 06 51 513793.

Klik hieronder op de afbeelding voor een groter formaat van het programma van
21 en 22 september.

21 en 22 september 2013